Lorem İpsum

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet

Call To Action

Whatsapp Kullanıcı Sözleşmesi İptal Mi Edildi?

02-02-2021

Fatma Yüksel

Diğer

Whatsapp Kullanıcı Sözleşmesi İptal Mi Edildi?

Son günlerde gündemden bir an olsun düşmeyen bir konu var: WhatsApp gizlilik sözleşmesi! WhatsApp kullanıcı sözleşmesi iptal etme kararı konusunda beklenen açıklama nihayet geldi. Dünya genelinde ve ülkemizde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp Messenger, gizlilik sözleşmesi tarihinin ileri bir zamana alındığını duyurdu. Sözleşmenin onay sürecine girmesi için 8 Şubat 2021 tarihine kadar süre veren uygulama, çeşitli türde tartışmalara neden olmuştu. Sonrasında tarihin değiştiği açıklaması yapıldı. Peki bu sözleşme iptal edildi mi? İşte Whatsapp tarafından yapılan detaylı açıklama…

WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal etme durumu, mesajlaşma dünyasının devi olan WhatsApp’ın geri adım atmasıyla beraber kullanıcıların da ilgisini çekmeye başladı. Ciddi tartışmalara neden olarak gizlilik sözleşmesi güncellemesi ile alakalı yeni bir açıklama yayınlayan WhatsApp, 8 Şubat tarihinde kimsenin WhatsApp profilinin askıya alınmayacağını ve silinmeyeceğini ifade etti. Bazı kişiler ise iptal yöntemlerinin neler olduğunu araştırmaya başladı. Fakat hiçbir yerde, WhatsApp sözleşmesinin iptal edilmesi gibi bir ibare yer almıyor. 


 

WhatsApp Geri Adım Attı!

WhatsApp, yenilemiş olduğu gizlilik sözleşmesi ile alakalı olarak kişilerden istedikleri şartı kabul etme kısmının 8 Şubat’tan 15 Mayıs tarihine alındığını ifade etti. Fakat durumun akıbetinin ne olacağı henüz net değil. İlerleyen günlerde her şey daha da netleşmiş olacak. Birçok kişi şu anda WhatsApp’ı bırakıp başka uygulamalara kaydolmaya başladı. Peki WhatsApp hesabı nasıl silinir? İşte WhatsApp hesabınızı silmeniz için yapmanız gerekenler:

  • WhatsApp Messenger’ı açın.
  • Ayarlar sekmesine dokunun.
  • Ardından hesap sekmesine girin.
  • En son aşamada ise hesabımı sil kısmına dokunun.
  • Uluslararası kodu ile beraber telefon numaranızı girdikten sonra tekrar hesabımı sil kısmına dokunun. 

WhatsApp hesabınızı tamamen sildiğiniz zaman; profil fotoğrafınız dahil olmak üzere hesabınız tam anlamıyla WhatsApp üzerinden silinir. Yer aldığınız bütün WhatsApp gruplarından da silinmiş olursunuz. Telefonunuzda yer alan WhatsApp’taki mesaj geçmişiniz de silinir. WhatsApp iCloud yedeklemeniz de otomatik olarak kendini siler. Bu işlem sonrasında WhatsApp hesabınıza tekrar erişemezsiniz. Yedekleme kısmında yer alan verilerin tamamen silinmesi ise 90 gün kadar sürebilir. WhatsApp bu süre içerisinde bilgilerinize erişemez.

Paylaş

Benzer Haberler

Teknoloji ve Dijital Pazarlama Alanlarında Yazdığımız Yazıları İnceleyebilirsiniz