Web Tasarım Hizmeti Nedir ?

web tasrımda düzen

Web tasarım, internetin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte pek çok kişiyi doğrudan etkileyen oldukça önemli bir unsurdur. Web tasarım, özellikle müşterilerine ve hedef kitlesine ulaşmak isteyen kişiler için çok önemlidir. Dijital Platformda yer alarak profesyonel yaklaşımlarını aktarmak isteyen şirketler, kurumlar veya küçük işletmeler, kendilerini en doğru şekilde yansıtacak olan tasarım seçimleri yapmalıdır. Çünkü web sitelerinin özgün tasarımlara sahip olmasını ve müşterileri etkilemesini sağlamaktadır. Bu doğrultuda pek çok kişi “Web tasarım nedir?” sorusunu sorabilmektedir. Bu soruya verilebilecek en doğru cevap; tasarım fikirlerinin, estetik çizgisinde ve belirli bir amaç doğrultusunda yönlendirildiği, düzenlendiği daha sonra ise uygulamaya dönüştüğü işlemler olarak adlandırılabilir, şeklindedir. Söz konusu işlemlerin tamamlanması sonrasında ise meydana aktif bir şekilde web sitelerine erişim sağlanabilmesi çıkar. Tüm bunların yanı sıra web tasarım unsurları bulunmaktadır. Peki, söz konusu tasarım unsurları nelerdir? Gelin hep beraber inceleyelim.



Web Tasarım Unsurları

Web tasarım, kısaca belirli hatlar içerisinde oluşturularak gerçekleştirilen çalışmaları ifade etmektedir. Bu doğrultuda tasarım unsurlarını aşağıdaki şekilde açıklayabilmek mümkündür.



Düzen


Tasarım unsurları arasındaki en önemli unsur düzendir. Web tasarımlarda kullanılacak olan grafik ve metinlerin belirli bir düzen içerisinde olması gerekmektedir. Bu doğrultuda ortaya kusursuz ve oldukça kaliteli web siteleri çıkacaktır. Aksi takdirde belirli bir düzen içerisinde olmayan web sitelerinin kötü bir görünüme sahip olabileceğini ifade edebiliriz.

web tasarım adana

Renk


Web tasarım unsurları içerisinde rengin de oldukça önemli bir yeri bulunuyor. Web sitelerinde kullanılan renkler, firma kurumsallığı ile uyumlu olmalıdır. Seçilen renkler, kullanıcının gözünü yormamalı ve yazıların görünürlüğüne zarar vermemeli. Kurumsal firmalar ağırlıklı olarak mavi ve lacivert renkleri tercih ederler. Her sektörün renk tercihi birbirinden farklı olmakla beraber genel olarak bir web sitesinde 2 veya 3 renk tercih edilir. Renk paletiniz geniş olabilir üstelik ahenk içinde de olabilir fakat bu durumu web sitesi içine entegre etmek kullanıcıları yormaktan başka bir işe yaramayacaktır.

web tasarım adana

Grafik


Web Tasarımın belki de en gözde alt başlıklarından biri olan grafik konusuna çok yükleniyoruz ama bazı durumları göz ardı edebiliyoruz. Grafik unsuru kapsamında fotoğraf, logo, vektör, clipart gibi simgeler kullanılabilmektedir. Web sitelerinin kullanım kolaylığı açısından sıkışık olmayan bir görünüme sahip olması gerekmektedir. Sayfanın açılış hızını etkileyen boyutlardaki fotoğrafların kullanılması web sitelerini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Tembel yükleme (lazyload) teknolojisi sayesinde fotoğrafları daha yüksek kalitede servis edebilmek mümkün olmaya başlamıştır.

web tasarım hizmeti

Fontlar


Web sitelerindeki yazı tipleri de görünüm için oldukça önemlidir. Pek çok web tasarım içerisinde web-güvenli yazı tipleri olarak bilinen fontlar kullanılmaktadır. Google fonts gibi ücretsiz servisler sayesinde birçok fonta ulaşmak mümkündür. Font seçimi öncelikle oluşturulacak web sitesinin sektörüne göre belirlenir. Sonrasında web sitesini ziyaret edecek olan kullanıcıların göz yorgunluğundan uzak bir font ile karşılanması hedeflenir. Web tasarım konusuna olan bütünlüğü genel anlamda ihmal edilen Fontlar, kullanıcı deneyimleri ele alındığında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu belli ediyor.

web tasarım



Yazılım Dilleri


Front-End ve Back-End: Front-End ve Back-End, web geliştirmede kullanılan en popüler iki terimdir. Bu terimler web geliştirme için çok önemlidir ancak birbirinden oldukça farklıdır. Web sitesinin işlevselliğini iyileştirmek için tarafların her birinin diğeriyle tek bir birim olarak etkili bir şekilde iletişim kurması ve çalışması gerekir. Front-End Geliştirme: Bir web sitesinin kullanıcının doğrudan etkileşim kurduğu kısmı Front-End olarak adlandırılır. Aynı zamanda uygulamanın "istemci tarafı" olarak da anılır. Kullanıcıların doğrudan deneyimlediği her şeyi içerir: metin renkleri ve stiller, resimler, grafikler ve tablolar, düğmeler, renkler ve gezinme menüsü. HTML, CSS ve Javascript, Front-End geliştirme için kullanılan dillerdir. Web siteleri, web uygulamaları veya mobil uygulamalar açıldığında tarayıcı ekranında görülen her şeyin yapısı, tasarımı, davranışı ve içeriği Front-End geliştiriciler tarafından uygulanır. Duyarlılık ve performans, ön ucun iki ana hedefidir. Geliştirici, sitenin duyarlı olduğundan, yani her boyuttaki cihazlarda doğru göründüğünden emin olmalıdır, web sitesinin hiçbir bölümü ekranın boyutundan bağımsız olarak anormal şekilde davranmamalıdır.

Web sitelerini kodlarken özel yazılım tercihlerinize göre veritabanı ve veritabanından veri çekmeye yarayan katman olan backend kısmında PHP PDO ile MySQL tercih ediyoruz. Kullanıcının görüp işlem yapabildiği görsel mekanizmalarda ise HTML5 ve CSS3 ile beraber bunları daha dinamik bir hale getiren Javascript ve onun bir kütüphanesi olan jQery kullanmaktayız.

web tasarım programlama


Altyapısı güvenli, hızlı açılan, kullanıcı deneyimi yüksek ve SEO uyumlu web siteleri oluşturmak için Developer Bilişim olarak sizlere Adana'da en kaliteli web tasarım hizmetini sunmaktayız. Yenilikçi yaklaşımımız öncülüğünde sizlere hep bir adım önde olabilmenin garantisini verdiğimiz web tasarımlarımız ile rakiplerinizi bir kez daha düşünmeye zorlayacaksınız. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş